Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium

Képzések

Hírlista » Biztonságos Internet Nap iskolánkban

Biztonságos Internet Nap iskolánkban2019. 02. 12. | Írta: Főző László


Iskolánk 2017-ben kiadott Online biztonsági szabályzatával összhangban, a nemzetközi Safer Internet Day (SID) kampányhoz kapcsolódva első alkalommal tartottuk meg a Biztonságos Internet Napját a Porpáczy Szakképző Iskolában.
A rendezvény előzményeként szülői értekezleten tájékoztattuk a szülőket arról, hogy milyen szabályzatok vonatkoznak az iskola tanulóira, munkatársaira és látogatóira az online biztonsággal illetve felvételek készítésével kapcsolatban. Megkértük őket, hogy beszélgessenek gyermekükkel online biztonsággal kapcsolatos témákról, figyeljenek oda a gyermek viselkedésének azon változásaira, amik arra utalhatnak, hogy online bullyingnak lehet kitéve. Felhívtuk a figyelmüket arra, hogy segítséget és támogatást kérhetnek az iskolától vagy más szervezettől, ha online biztonsággal kapcsolatos problémáik támadnak. Tájékoztattuk őket arról, hogy a Biztonságos Internet Napot milyen formában fogjuk iskolánkban lebonyolítani.

A rendezvény következő előkészítő lépéseként online kérdőívet állítottunk össze és töltettünk ki az osztályokban. A kérdések a képernyőidőre, a közösségi média használati szokásaira vonatkoztak, valamint kikértük tanulóink véleményét arról is, hogy a tervezett interaktív előadáson mely témákról hallanának szívesen a biztonságos internethasználattal kapcsolatban. A kérdőívek eredményeit összegeztük és továbbítottuk az érintett osztályfőnököknek, valamint rendezvényünk meghívott előadójának, Fülöp Hajnalkának, aki a Saferinternet.hu oktatójaként érkezett hozzánk február 6-án.

Az interaktív előadásokra az osztályokban került sor, a tapasztalt előadó és az érdekes és egyben aktuális témák azonnal felkeltették a tanulók érdeklődését, élénk beszélgetésekre került sor olyan témákról, mint a manapság nagyon népszerű influencerek, a média manipuláló hatása, az internetes zaklatás, az álhírek azonosítása, a függőség felismerése, vagy a közösségi oldalak biztonsági beállításai.

Az osztályoknak tartott előadásokat követően Fülöp Hajnalka a félévi értekezlet részeként egy órás előadást tartott a tantestületnek is, amelyen a fent említett témákon túl kitért a tanulóknak tartott előadások tapasztalataira és arra, hol és hogyan tudnak a pedagógusok további információkat beszerezni, további képzéseken részt venni a biztonságos internethasználattal kapcsolatban.

A Biztonságos Internet Napon készült fényképek elérhetők itt.

Kalocsa Ibolya
Fenntartók

Partnerek

Elérhetőségek

Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium

  • Cím: 9431 Fertőd Madách sétány 2/D
  • Tel./Fax: 99/537-162
  • E-mail:  
  • Hol talál meg:

hol talál meg bennünket Feki Webstudio @ 2005-2020 - honlap, weblap, keresőoptimalizálás