Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakképző Iskolája, Kollégiuma és ÁMK-ja » Kollégium

KépzésekKollégium

Kollégium

Intézményünk kollégiuma Fertőd határában, Sarród község területén fekszik, 1983-ban épült. Jelenleg 70 férőhellyel rendelkezik.


A kollégiumunkban különböző korú és nemű diákok kapnak lehetőséget bentlakásra, a tizenöt évestől a huszonkét éves korig.


A kollégiumi nevelési munkát az előző években saját magunk által készített program alapján végeztük, amely a szabadidő hasznos eltöltését szolgálta és minden hónapban egy- egy aktuális feladatnak tett eleget.

A hagyományos, a megszokott tevékenységek közé igyekszünk becsempészni a környezettudatos nevelést, hiszen a mai kor kihívásának ez felel meg a legjobban. Az aktív szellemi kikapcsolódást a kulturális élet eseményeinek a feldolgozása, az évfordulókról való megemlékezés, a keresztrejtvényfejtés, a szavaló-verseny, a különböző táblajátékok, fejtörők, játékos vetélkedők szolgálják A magyarságunk, európaiságunk, nemzeti létünk elmélyítésére a közös kirándulások, a nevezetességek megtekintése ad alkalmat.

Kollégiumi munkánk egyik feladata a környezettudatos nevelés. Ebbe beletartozik a hagyományaink tisztelete, a bennünket körülvevő természet sokoldalú megismerése, a természet adta lehetőségek kihasználása , az élhető és a hosszan fenntartható életvitel kialakítása a felnövekvő nemzedékben.

Kollégiumi pecsét

A Porpáczy-s diákok harmadik éve ismerkednek a gyógy-és fűszernövényekkel. Teákhoz szárítmányokat készítünk, friss növényeket használunk, mint pl. fűszerezett vaj, fűszerolaj, fűszerecet készítéséhez. A szárazvirágok mellett az illatos fűszernövényekből koszorúkat fonunk, amelyek a száradás után is díszítenek. Készítünk különböző illatpárnákat potpourikat, nevelünk gyógy- és fűszernövény palántákat. Fűszerparkunk már közel 30-féle növénnyel rendelkezik, melyet a diákok ápolnak, gondoznak, és amelyeket folyamatosan használnak is a diákok. Nagy teázásokat beiktatva a téli estéken illetve a különböző lázas, hurutos, megfázásos tünetek enyhítésére használunk.

Legújabb készítményünk a kasvirág kivonat, amelyet az immunrendszer erősítésére, cseppenként adagolunk.

Az iskolánk rendelkezik egy napkollektoros szárítószekrénnyel, amely remekül kiegészíti a gyógy-és fűszernövényes tevékenységünket.

A megújuló energetika a jövő minden állampolgár feladata lesz. Ezért tervezzük a megújuló energiapark berendezéseit napi rendszerességgel használni.


A kollégiumi szóhoz hozzátartozik a nevelés szándéka, a készségek fejlesztése, a társas lénnyé való formálás, hogy továbbra is elmondhassuk: „Érezd jól magad, itt minden érted történik!”

Fenntartók

Partnerek

Elérhetőségek

Soproni SzC Porpáczy Aladár Szakképző iskolája, Kollégiuma és ÁMK-ja

  • Cím: 9431 Fertőd Madách sétány 2/D
  • Tel./Fax: 99/537-162
  • E-mail:  
  • Hol talál meg:

hol talál meg bennünket Feki Webstudio @ 2005-2019 - honlap, weblap, keresőoptimalizálás