SZC logo

Soproni Szakképzési Centrum

OM kód: 203051/021 | 9431 Fertőd Madách sétány 2/D

Intézmény logo

Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium

Hírek

2025. márc. 12.


Főző László

    Egy zöldebb nagyböjt

    Iskolánk is csatlakozott a kezdeményezéshez.

    Egy zöldebb nagyböjt

    Diákjaink érdekes feladatokat oldanak meg az akció keretében. #zöldböjt

    Táplálkozz egészségesen!
    Cél: egészségügyi és környezeti szempontból is fenntartható étrend kialakítása. Nagyböjti és növényi alapú étrend előtérbehelyezése, a húsfogyasztás csökkentése mindez úgy, hogy a helyi, Fertő-tájhoz kapcsolódó termékeket helyezzük előnybe. 

    Feladat: Nagyböjti recepteket gyűjtése, azok közül egy elkészítése és a recepttel együtt az elkészült ételről fénykép küldése.   
    Határidő: 2024. április 21.  Beküldés: porpaczy@porpaczy.hu. A kiválasztott 20 pályamunkát kiállítjuk az iskola aulájában. Helyi termelőktől vásárolt termékekből kóstolót szervezünk, ezzel is népszerűsítve a húsfogyasztás csökkentését.

    További programunk: Takarékoskodás az energiával! 
    Cél: az energiafogyasztás csökkentése9. évfolyamos diákoknak az energiafogyasztás csökkentésére előadást tartunk a fenntarthatósági szempontokra ügyelve. A diákok felhívó plakátokat készítenek, melyek az aulában lesznek kiállítva a böjt alatt. Figyeljétek a plakátokat!

    2025.03.21.
    Táplálkozz egészségesen! „Egy zöldebb nagyböjt" a Porpáczyban! Húsmentes salátákat készítettünk a 9 és 10.T osztályokkal, melyet minden diák megkóstolhatott! 

    ZB1.jpg

    2025.03.25.
    Takarékoskodás az energiával: az energiafogyasztás csökkentése! „Egy zöldebb nagyböjt" a Porpáczyban! A 9.T osztály plakátokat készített, melyek az aulában vannak kiállítva a nagy böjt alatt. 

    ZB3.jpgZB2.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Ágazati alapvizsga - Gazdálkodás és menedzsment

    Ágazati alapvizsga - Gazdálkodás és menedzsment

    Ágazati alapvizsgát tettek a Gazdálkodás és menedzsment ágazaton a 10. évfolyamos Magyar-osztrák kooperációs képzésben tanuló diákjaink.

    2025. jún. 5.


    Főző László

    Ágazati alapvizsga - Turizmus-vendéglátás

    Ágazati alapvizsga - Turizmus-vendéglátás

    Június 5-6-án iskolánk 10. turisztikás tanulói 37 fővel mérették meg magukat a turizmus-vendéglátás ágazat ágazati alapvizsgáján. A két nap alatt az összes tanuló sikeres ágazati alapvizsgát tett és ragyogóan teljesítette az előírt feladatokat.

    2025. jún. 5.


    Főző László

    Görögország Erasmus+ szakmai út 2025.

    Görögország Erasmus+ szakmai út 2025.

    Iskolánk 6 tanulója 1 oktató kíséretében 2025.05.22 és 2025.06.04 között két hetes Erasmus+ szakmai úton vett részt Görögországban.

    2025. jún. 5.


    Főző László


    Partnereink

    SZC logo

    Soproni Szakképzési Centrum